Equipment & Power Systems

Voor graven, bouwen, recycling en aan boord van schepen.

Sterk in slimme technologie, machines, maatwerk en maritieme motoren & generatoren.

Of het nu gaat om een compacte machine of een grote sloopkraan, Pon Equipment vertegenwoordigt zowel lichte als zware Cat®-machines in Nederland en Noorwegen. Tevens zijn we actief in Brazilië en Vietnam met een joint venture. Het doel is altijd het leveren van een totaaloplossing: voor gebouwen, wegenbouw, in mijnen en met speciale grondverzetmachines.

Ook is Pon actief in energieoplossingen, GPS-controlesystemen, afvalverwerking en recycling. Wij verzorgen innovatieve elektrische kracht opwekking: op land en in de olie- en gasindustrie. Maar bieden ook technische totaaloplossingen voor aandrijving en power in de mondiale maritieme markt.

Onze bedrijven leveren daarnaast systemen van topkwaliteit die apparatuur continu van stroom kunnen voorzien. Denk aan generatorsets voor kritieke stroomvoorziening of noodstroominstallaties voor ziekenhuizen en datacenters. 

Wist je dat:

  • We bij de top horen in online Parts & Services voor zowel licht als zwaar grondverzet materieel?
  • We met Next Gen® machines innovatieve graafmachines op de markt brengen die de productiviteit tot 45% verhoogt en tot 25% minder brandstof verbruikt?
  • We maritieme hybride-oplossingen bieden voor veerboten en aqua cultuurschepen?
  • We tientallen slimme energieoplossingen leveren, bijvoorbeeld voor de glastuinbouw of grote evenementen zoals Disney on Ice?

Pon Equipment

Specialist in de verkoop en onderhoud van grondverzetmaterieel.

Als het gaat om grondverzet en infrastructurele projecten, zoals spoorwegen, waterwegen, funderingen zijn we dé specialist. Van Cat®-machines voor de Rotterdamse haven en graafmachines voor de bouw- en infrasector tot compacte machines voor bijvoorbeeld hoveniers en stratenmakers. We zijn sterk in innovatie en een online klantenbenadering.

Komptech is marktleider op het gebied van afval- en recyclingmachines en biedt meer dan 20 verschillende machines voor het verkleinen, zeven, scheiden en composteren van verschillende materiaalsoorten. McCloskey-machines zijn uitgerust met een Cat-dieselmotor en zijn voornamelijk inzetbaar voor breken en zeven.

Pon Power

Van aandrijving van een schip tot complete noodstroomoplossingen.

We zijn een gevestigde naam in de wereld van scheepsmotoren, generatoren en andere energie-oplossingen en bovendien een van ’s werelds grootste importeurs van het merk Caterpillar.

Power Systems is actief in vele marktsegmenten. Van binnenvaart tot jachten, van industrie tot datacenters en de zorg. Door onze uitgebreide kennis en ervaring leveren wij meer dan alleen motoren. Denk hierbij aan toegewijde adviseurs en technische experts die weten wat er bij onze klanten speelt en 24/7 voor onze klanten klaarstaan.

In samenwerking met Caterpillar & MaK werkt Pon voortdurend aan het verduurzamen van huidige producten en het ontwikkelen van nieuwe energie-oplossingen.