Equipment & Power Systems

Voor graven, bouwen, mijnbouw en aan boord van schepen.

Sterk in zware machines en maritieme motoren & generatoren

We vertegenwoordigen zware en ook lichte machines van Caterpillar in Nederland en Noorwegen, maar zijn ook actief vanuit Brazilië en Vietnam. Altijd leveren we een totaaloplossing: voor gebouwen, wegenbouw, in mijnen en met speciale grondverzetmachines.
Ook is Pon actief in energieoplossingen, GPS-controlesystemen, afvalverwerking en recycling. Wij verzorgen innovatieve elektrische krachtopwekking: op land en in de olie- en gasindustrie. Maar bieden ook technische totaaloplossingen voor aandrijving en power in de mondiale maritieme markt, inclusief MaK-dieselmotoren.

Onze bedrijven leveren daarnaast systemen van topkwaliteit die apparatuur continu van stroom kunnen voorzien. Denk aan generatorsets voor kritieke stroomvoorziening of noodstroominstallaties voor ziekenhuizen en datacenters. 

Wist je dat:

  • We koploper zijn in online services en online spare parts voor zware en lichte grondverzetmachines?
  • We met NextgenHex® een innovatieve graafmachine op de markt hebben gebracht die de productiviteit met 45% verhoogt en 25% minder brandstof verbruikt?
  • We maritieme hybride-oplossingen bieden voor veerboten en aquacultuurschepen?
  • We tientallen slimme energieoplossingen leveren, bijvoorbeeld voor de glastuinbouw?
  • We complete maritieme oplossingen leveren voor elektrotechnische systemen en automatisering voor (mega)jachten?

Pon Equipment

Specialist in de verkoop en onderhoud van Caterpillar-materieel.

Spoorwegen, waterwegen, funderingen. Als het om grondverzet en infrastructurele projecten gaat, zijn we de specialist. Van bulldozers voor de grootste mijnen van Noord-Europa en graafmachines voor de bouw- en infrasector tot compacte machines voor bijvoorbeeld hoveniers en stratenmakers. Sterk in innovatie en een online klantenbenadering.

Pon Power

Van aandrijving van een schip tot complete noodstroomoplossingen.

We zijn een gevestigde naam in de wereld van scheepsmotoren, generatoren en andere powersystemen en bovendien een van ’s werelds grootste importeurs van het merk Caterpillar.

Pon Power biedt een efficiënte oplossing op maat van topkwaliteit met Caterpillar-motoren als betrouwbare krachtbron. We leveren ook MaK-motoren voor middelgrote en kleinere schepen. Zo dekt Pon Power alle markten af. Bijvoorbeeld binnenvaartschepen, vissersschepen, cruiseschepen, luxejachten en schepen voor de baggerindustrie.