Equipment & Power Systems

Zwaar materieel om te graven en bouwen, scheepsmotoren en energievoorziening.

Sterk in slimme technologie, met een belangrijke rol in de energietransitie.

Of het nu gaat om een compacte machine of een grote sloopkraan, Pon Equipment levert en onderhoudt zowel lichte als zware Caterpillar-machines in Nederland en Noorwegen. Het doel is altijd een totaaloplossing: voor gebouwen, wegenbouw en met speciale grondverzetmachines. Een steeds groter deel van deze machines wordt verhuurd.

Wij zijn ook actief in energieoplossingen, GPS-controlesystemen en machines voorafvalverwerking en recycling. Wij verzorgen innovatieve elektrische krachtopwekking: op land en op zee. We bouwen microgrids die in een grote behoefte voorzien gezien de huidige krapte op het elektriciteitsnet. We ontwikkelen duurzame generatoren, scheepsmotoren op methanol en leggen zonneparken aan. 

Onze bedrijven leveren daarnaast systemen van topkwaliteit die apparatuur continu van stroom kunnen voorzien. Denk aan generatorsets voor kritieke stroomvoorziening of noodstroominstallaties voor ziekenhuizen en datacenters.

Wist je dat:

  • We bij de top horen in online Parts & Services voor zowel licht als zwaar grondverzet materieel?
  • We maritieme hybride-oplossingen bieden voor veerboten en aqua cultuurschepen?
  • We tientallen slimme energieoplossingen leveren, bijvoorbeeld voor de glastuinbouw of grote evenementen?

Pon Equipment

Specialist in verkoop, verhuur en onderhoud van grondverzetmaterieel.

Als het gaat om grondverzet en infrastructurele projecten, zoals spoorwegen, waterwegen, funderingen zijn we d√© specialist. Van Cat¬ģ-machines voor zeehavens en graafmachines voor de bouw- en infrasector tot compacte machines voor bijvoorbeeld hoveniers en stratenmakers. We zijn sterk in innovatie en een online klantenbenadering.

Met Komptech hebben we de marktleider op het gebied van afval- en recyclingsmachines in huis. Komptech biedt meer dan 20 verschillende machines voor het verkleinen, zeven, scheiden en composteren van verschillende materiaalsoorten. McCloskey-machines zijn voornamelijk inzetbaar voor breken en zeven.

Met onze volledig elektrische Caterpillar Z-Liner hebben we de aanzet gegeven tot elektrificatie van het grondverzet. Volledig elektrische machines zorgen voor een verlaging van de CO2- en stikstofuitstoot. De Caterpillar elektrische graafmachines op accu met een capaciteit van 12 en 25 ton zijn de eerste in hun vermogensklasse. De zware elektrische NG-Z line is zelfs net zo krachtig als de dieselvariant, zonder verlies van hydraulisch vermogen.

Pon Power

Van aandrijving van een schip tot complete noodstroomoplossingen.

We zijn een gevestigde naam in de wereld van scheepsmotoren, generatoren en andere energie-oplossingen en een van ’s werelds grootste importeurs van het merk Caterpillar.

Power Systems is actief in vele marktsegmenten. Van binnenvaart tot jachten, van industrie tot datacenters en de zorg. Door onze uitgebreide kennis en ervaring leveren wij meer dan alleen motoren. Denk hierbij aan toegewijde adviseurs en technische experts die weten wat er bij onze klanten speelt en 24/7 voor onze klanten klaarstaan.

In samenwerking met Caterpillar & MaK werkt Pon voortdurend aan het verduurzamen van huidige producten en het ontwikkelen van nieuwe energie-oplossingen.