Onze mensen

Talent wordt gekoesterd, ontwikkeling gestimuleerd.

De sterke merken van Pon vragen om ondernemende medewerkers

Initiatiefrijke mensen met een passie om te presteren. Onze medewerkers gaan voor het hoogst haalbare. Bij ons krijgen mensen vertrouwen, vrijheid en eigen verantwoordelijkheid om dat te doen. Alleen het beste is goed genoeg voor hen en onze klanten.

Van auto‚Äôs tot mobiliteitsoplossingen, van bikes tot bouw en infra en van maritieme oplossingen tot energie: wij zijn met vele bedrijven actief in uiteenlopende industrie√ęn. Onze mensen zijn technische specialisten met een ondernemende blik, van uitvoerende functies tot management, maar ook specialisten op het gebied van IT, sales, finance, HR en legal en andere disciplines.

Voor elke opleiding of achtergrond is er wel een functie bij Pon. De manier waarop we iedere dag met elkaar en met onze klanten en leveranciers omgaan, is onze verbindende factor. Bij Pon werken we met passie, vertrouwen, verantwoordelijkheid en plezier.

Iedereen fit voor het werk

Pon Fit staat voor gezondheid en vitaliteit op het werk.

Gezondheid is het vermogen om je als individu aan te passen en zelf te beslissen hoe om te gaan met sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. Vanuit Pon Fit ondersteunen we medewerkers hierin. Omdat iedereen op het werk én thuis optimaal moet kunnen functioneren.

Een veilige en gezonde werkomgeving cre√ęren we samen. Medewerkers doen mee op hun eigen manier en hebben een eigen verantwoordelijkheid, maar kunnen daarbij vertrouwen op de expertise van Pon Fit.

En last but not least: een goede gezondheid is onlosmakelijk verbonden met plezier!

Sponsoring

Verbinding maken met onze mensen, ons bedrijf en de wereld om ons heen.

Duurzame relaties met medewerkers, klanten en fabrikanten (OEM’s) zijn belangrijk voor ons, evenals een positieve bijdrage aan de maatschappij. Daarom gaan we uiteenlopende partnerships aan binnen de sport- en cultuursector en ondersteunen we tal van maatschappelijke initiatieven.

Zo kunnen Pon-medewerkers met het programma Move to Help vrijwilligerswerk doen tijdens werktijd. Ook hebben we grote affiniteit met sport. Zo sponsoren we de wielerploeg Team Visma | Lease a Bike en zijn we al meer dan 30 jaar betrokken bij de Nederlandse sport via ons partnership met NOC*NSF. We sponsoren eveneens belangrijke culturele instellingen zoals het Rijksmuseum en ondersteunen  aanstormend (sport)talent.

Learning en development

Persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

We willen dat al onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Daarom bieden we de mogelijkheid om verschillende interne trainingen te volgen. Elk jaar volgen duizenden medewerkers een training of opleiding.

Pon Learning Platform¬†‚ÄstD√© online leeromgeving voor alle medewerkers van Pon-bedrijven in Nederland. Naast (micro)learnings en vaardigheidstrainingen,¬†vind je op het platform allerlei webinars, trainingen en opleidingsprogramma‚Äôs die door Pon zelf zijn ontwikkeld.¬†Of je nu in een werkplaats, op kantoor, in een showroom, een magazijn of ergens anders werkt, dit platform is het perfecte startpunt om verder te leren. Met het Pon Learning Platform geef je zelf richting aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Summer en Winter Labs¬†‚Äď Dit zijn laagdrempelige ontwikkelworkshops die tweemaal per jaar binnen Pon voor medewerkers worden georganiseerd. Deze workshops, zoals ‚ÄėParents in Balance‚Äô, ‚ÄėVan stress naar bevlogenheid‚Äô of ‚ÄėAgile/Scrum‚Äô, helpen bij het bevorderen van de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. De workshops zijn voor iedere medewerker toegankelijk.

Management Traineeship ‚ÄstPon nodigt tweemaal per jaar studenten uit voor het Pon Management Traineeship. In dit programma van 20 maanden worden de competenties van jong talent ontwikkeld. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om door te groeien naar een managementfunctie binnen de organisatie.

Pon Ontwikkelprogramma‚Äôs ‚ÄstIn deze programma‚Äôs geeft Pon¬† medewerkers de gelegenheid zich verder te ontwikkelen, zodat ze hun talenten nog beter kunnen inzetten. Zo kunnen ze met eigen werk en in samenwerking met anderen de ambities van Pon waarmaken. Duizenden medewerkers worden elk jaar getraind.

Pon Future Leaders Program¬†‚Äď Dit leiderschapsprogramma biedt high potentials binnen Pon de mogelijkheid om van een ervaren Managing Director of Senior Vice President te leren. Naast werken aan persoonlijke doelen, krijgen deelnemers de kans om een (internationaal) netwerk op te bouwen binnen de organisatie.

Vier kernwaarden als een basis voor een goede toekomst

Dat is wat Pon sterk maakt.

Passion to Perform
Passion to Perform

We hebben de passie om te presteren en focussen op concrete resultaten. We maken af waar we aan beginnen en zijn altijd bereid om een stap extra te zetten. We geven nooit op.

Trust to act
Trust to Act

We krijgen het vertrouwen om ons werk te doen en doen dat daadkrachtig. We zetten onze sterke eigenschappen en de vrijheid die we krijgen in om de beste resultaten te boeken.

Act Responsibly
Care & Act Responsibly

We zijn verantwoordelijk voor wat we doen en overzien de consequenties voor onze stakeholders en onze omgeving. We zijn eerlijk, open en direct.

Make it fun
Make it Fun

Werken met plezier is serious business! We zijn open, informeel en optimistisch. Wees jezelf, dat vinden we belangrijk. We werken hard en delen en vieren successen.

Pensioenen

Goed werkgeverschap betekent vooruitkijken.

Pon heeft eigen pensioenfondsen opgericht voor haar medewerkers. Bijna 4.000 medewerkers van Pon bouwen hier pensioen op. Dit biedt een solide voorziening voor de toekomst, zodat iedereen straks kan genieten van zijn pensioen.

Pensioenfonds Pon
Voor iedere medewerker van Pon in Nederland, die niet via de cao is aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds.

Pensioenfonds Gazelle
Voor de medewerkers van Koninklijke Gazelle N.V.

Pensioenfonds Geveke
Voor de oud-werknemers van voormalig Geveke N.V.