Pon Fit

Iedereen bij Pon is Fit voor het werk.

Pon Fit-programma

Het Pon Fit-programma stimuleert bij medewerkers een gezonde levensstijl met voldoende beweging, gezond eten en aandacht voor jezelf. Om fit te worden, te zijn en te blijven.

Het begint met kennis´╗┐

De basis voor een gezonde levensstijl is voldoende beweging, gezonde voeding en goed voor jezelf blijven zorgen. Ook de balans tussen werk en priv├ę moet hierin worden meegenomen, want alles bij elkaar opgeteld zijn dit de elementen die wezenlijk bijdragen aan iemands gezondheid en vitaliteit. Pon Fit wil helpen om mensen hiervan bewust te maken. Daarom delen we onze kennis en deskundigheid op het gebied van gezondheid en vitaliteit zo veel mogelijk. Medewerkers worden uitgedaagd en teamspirit wordt gestimuleerd. Samen zijn we immers een sterk bedrijf met gezonde medewerkers.

Van sporten tot health checks

Als het om sport gaat, maken we er graag een feestje van. We organiseren van alles: van opstap-clinics voor beginners tot uitdagende en spraakmakende events voor de gevorderde sporter. Ook zijn we te vinden bij grote Nederlandse evenementen als de Dam tot Damloop, de Amstel Gold Race en de StrongmanRun. Leuk om zo collegaÔÇÖs te leren kennen!

Verder biedt Pon Fit medewerkers eens per drie jaar een healthcheck aan. Dit is een medische test en een gesprek over fysieke en mentale gezondheid in relatie tot werk. Zo kunnen we klachten voorkomen of beperken en helpen om iemands gezondheid te verbeteren.

Ook kennen we de werkplekcheck. Een bedrijfsfysiotherapeut kijkt hoe medewerkers zitten, staan, bukken, lopen, tillen, etc. Op die manier kunnen we eventuele fysieke klachten vroegtijdig voorkomen, signaleren en oplossen. Verder is op een aantal locaties een fysiotherapeut aanwezig waar medewerkers terechtkunnen.

Partners in gezondheid´╗┐

Om fit te worden, fit te zijn en fit te blijven, zijn we verschillende samenwerkingen aangegaan met partners die allemaal weer hun eigen expertise hebben. Samen bereiken we immers meer.

We vinden snelle toegang tot de beste zorg heel belangrijk. Daarom werken we in Nederland samen met verschillende partners, zoals de zorgverzekeraars ONVZ en Zilveren Kruis. Pon-medewerkers ontvangen niet alleen extra’s, maar ook een collectiviteitskorting op de premie.

Er zijn langdurige samenwerkingen tussen Pon en partijen die onze medewerkers ondersteunen in hun vitaliteit. Zo bieden we in samenwerking met Resilians 24/7 coaching aan, voor het geval je tegen bepaalde problemen aanloopt. Het maakt daarbij niet uit of het om zakelijke vraagstukken gaat of om priv├ęzaken. De gedachte is dat wanneer je lekker in je vel zit, je ook meer werkplezier hebt. Vaak kan even sparren met een deskundige goed helpen. Voor de fysiek-gerelateerde onderwerpen vertrouwen we op de expertise van Tigra.

Wereldwijd komen er 125 collega’s naar Amsterdam om mee te doen aan de Amsterdam Marathon.