Mens, Milieu en Maatschappij

Zorg voor onze mensen, ons bedrijf en de wereld om ons heen.

Milieu, veiligheid, sponsoring, vrijwilligerswerk

We zorgen voor onze mensen, ons bedrijf en de wereld om ons heen. Of het nu gaat om duurzaamheid en de zorg voor het milieu, veiligheid of sponsoring, vrijwilligerswerk of een partnership.

We behoren tot de duurzaamste bedrijven van Nederland. Elk jaar daalt onze CO2-voetprint en met ingang van 2018 is Pon in Nederland CO2-neutraal.

Pon heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Topmanagement agendeert veiligheid. Alle bedrijven beschikken over speciale Safety Officers.

time2help

Een positieve bijdrage leveren aan een sterke sociale samenleving.

Met het wereldwijde programma time2help kunnen Pon-medewerkers in diverse landen zich tijdens werktijd inzetten als vrijwilliger. Ook dragen we een steentje bij door de inzet van onze producten. Dit doen we vanuit onze kernwaarde Act Responsibly. time2help is onder andere actief bij Pon-bedrijven in Nederland, de USA en Noorwegen.

NOC*NSF

Pon vergelijkt zichzelf graag met een topsporter.

Het leven van een topsporter draait om doorzettingsvermogen, discipline en prestaties leveren. Jezelf voortdurend pushen om betere resultaten te boeken. Pon herkent zich in de mentaliteit en ambitie van topsporters. Niet gek dus dat Pon zich verbindt aan aanstormend sporttalent, sportploegen en organisaties als NOC*NSF (dit laatste al meer dan 25 jaar) en met bijvoorbeeld Dafne Schippers, Epke Zonderland en de paralympische sporter Marlou van Rhijn. Daarnaast ontwikkelde Koninklijke Gazelle speciaal voor de Nederlandse olympiërs de Oranje Gazelle, zodat sporters in het olympisch dorp zich gemakkelijk kunnen verplaatsen.

Team Sunweb

Opvallende aanwezige tijdens grote wielerwedstrijden.

Met diverse topmerken in het fietsenportfolio is het logisch dat Pon affiniteit heeft met de wielersport. Zo heeft Cervélo een partnership met Team Sunweb – en kopman Tom Dumoulin – dat zowel over een mannen-, vrouwen- als talententeam beschikt. Ook ŠKODA en Continental Banden zijn betrokken: zij leveren auto’s en banden aan de teams. In de volgauto’s van ŠKODA is bovendien apparatuur ingebouwd die allerlei data over de wielrenners registreert. Hierdoor kunnen prestaties verder worden verbeterd.

De drie merken – Cervélo, ŠKODA en Continental Banden – werken samen voor grote evenementen als de Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta a España en het WK Wielrennen.

Rijksmuseum

Culturele ondersteuning past bij ons als familiebedrijf.

De schets die Ben Pon senior in 1947 maakte van de Volkswagenbus heeft een plek in de collectie van het Rijksmuseum. We zijn sinds 2013 sponsor van het Rijksmuseum. Dat houdt in dat we het museum ondersteunen bij tentoonstellingen en bij de aankoop en restauratie van objecten uit de twintigste eeuw.

Ben Pon senior had destijds een idee voor een busje dat evenveel lading kon dragen als het gewicht van het busje zelf. Tijdens een bezoek aan de Volkswagenfabriek in Duitsland adviseerde hij over dit busje op basis van een schets die hij in zijn aantekeningenboekje had gemaakt. Die schets hangt in het Rijksmuseum.

Het model is destijds daadwerkelijk in productie genomen en staat vooral bekend als hét iconische ‘hippiebusje’, de Bulli T1. Inmiddels zijn er miljoenen Volkswagens Transporter gebouwd, waarvan sinds kort ook de eerste elektrische exemplaren op de markt zijn gebracht.Ambassadeurs

Passie om te presteren.

Wat de ambassadeurs van Pon gemeen hebben? Ze hebben die absolute passie om te presteren, wat hun talent ook is.

Pon bewondert doorzettingsvermogen, discipline en prestaties. Daarom ondersteunen we aanstormend sporttalent en toppers als golfers Joost Luiten en Anne van Dam, hardloper Churandy Martina en MTB’er Danny MacAskill.

Sinds 2014 ondersteunt Pon bovendien de internationaal geroemde pianobroers Lucas en Arthur Jussen. Inmiddels rijden ze in hun derde Volkswagen Golf, waarmee ze naar vele concerten gaan in binnen- en buitenland. Lucas en Arthur spelen zowel samen als individueel over de hele wereld. Ze traden al meerdere keren op voor het Koninklijk Huis en waren de hoofdact tijdens het Prinsengrachtconcert 2018

Veiligheid

Altijd in een veilige omgeving werken.

We zorgen ervoor dat onze veiligheidsvisie ‘veilig thuis, iedereen, elke dag’ wordt waargemaakt. Elk Pon-bedrijf kent een eigen veiligheidsbeleid en speciale Safety Officers die verantwoordelijk zijn voor veiligheid. Decentrale veiligheidsinspanningen worden gecoördineerd en veiligheidsprocedures en -voorschriften, inclusief gedetailleerde incidentanalyse en veiligheidsbewustmakingsprogramma’s, worden actief uitgedragen.

Pon-medewerkers hebben het recht om op elk moment en voor elk project te stoppen met werken als zich veiligheidsproblemen voordoen. Topmanagement en ook het management van bedrijven zijn actief betrokken, veiligheid staat standaard op alle managementagenda’s. Managers bevorderen veiligheid waar dan ook en geven zelf het voorbeeld.