Mens en Maatschappij

Zorg voor onze mensen, ons bedrijf en de wereld om ons heen.

Sponsoring, vrijwilligerswerk en veiligheid.

We zorgen voor onze mensen, ons bedrijf en de wereld om ons heen. Dat past bij een familiebedrijf. Daarom gaan we duurzame partnerships aan en organiseren we activiteiten die waarde hebben voor onze medewerkers en relaties, maar ook voor de samenleving. Op die manier tonen we betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor de maatschappij.

Pon heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Topmanagement agendeert veiligheid. Alle bedrijven beschikken over speciale Safety Officers.

Move to Help

Een positieve bijdrage leveren aan een sterke sociale samenleving.

Met het wereldwijde programma Move to Help kunnen Pon-medewerkers in diverse landen zich tijdens werktijd inzetten als vrijwilliger. Ook dragen we een steentje bij door de inzet van onze producten. Dit doen we vanuit onze kernwaarde Care & Act Responsibly. Move to Help is onder andere actief bij Pon-bedrijven in Nederland, de VS en Noorwegen.

Voor meer informatie over Move to Help kan er contact opgenomen worden via sponsoring@pon.com.

NOC*NSF

Parallel tussen Pon en topsporter.

Het leven van een topsporter draait om doorzettingsvermogen, discipline en prestaties leveren. Jezelf voortdurend pushen om betere resultaten te boeken. Pon herkent zich in de mentaliteit en ambitie van topsporters. Niet gek dus dat Pon zich verbindt met de Nederlandse sport via een partnership met NOC*NSF. Al meer dan 30 jaar steunen we de sport en leven we mee met de prestaties van TeamNL tijdens de Olympische Spelen. Koninklijke Gazelle ontwikkelt speciaal voor de Nederlandse Olympi√ęrs de Oranje Gazelle, zodat sporters in het Olympisch dorp zich gemakkelijk kunnen verplaatsen.

Team Jumbo-Visma

Innoveren, kennis delen, talentontwikkeling en krachten bundelen.

Met diverse topmerken in het fietsenportfolio is het logisch dat Pon affiniteit heeft met de wielersport. Zo heeft Cerv√©lo een partnership met Team Jumbo-Visma dat zowel over een mannen-, vrouwen- als talententeam beschikt. Ook ҆KODA en Swapfiets zijn betrokken: zij leveren auto‚Äôs en Swapfietsen aan de teams. In de volgauto‚Äôs van ҆KODA is bovendien apparatuur ingebouwd die allerlei data over de wielrenners registreert. Hierdoor kunnen prestaties verder worden verbeterd.

De drie merken ‚Äď Cerv√©lo, ҆KODA en Swapfiets ‚Äď werken samen voor grote evenementen als de Tour de France, Giro d‚ÄôItalia, Vuelta a Espa√Īa, WK Wielrennen en de Olympische Spelen.

Rijksmuseum

Culturele ondersteuning past bij ons als familiebedrijf.

De schets die Ben Pon senior in 1947 maakte van de Volkswagenbus heeft een plek in de collectie van het Rijksmuseum. We zijn sinds 2013 sponsor van het Rijksmuseum. Dat houdt in dat we het museum ondersteunen bij tentoonstellingen en bij de aankoop en restauratie van objecten uit de twintigste eeuw.

Ben Pon senior had destijds een idee voor een busje dat evenveel lading kon dragen als het gewicht van het busje zelf. Tijdens een bezoek aan de Volkswagenfabriek in Duitsland adviseerde hij over dit busje op basis van een schets die hij in zijn aantekeningenboekje had gemaakt. Die schets hangt in het Rijksmuseum.

Het model is destijds daadwerkelijk in productie genomen en staat vooral bekend als h√©t iconische ‚Äėhippiebusje‚Äô, de Bulli T1. Inmiddels zijn er miljoenen Volkswagens Transporter gebouwd, waarvan sinds kort ook de eerste elektrische exemplaren op de markt zijn gebracht.


Mobiliteit voor goede doelen

Realiseren van passend vervoer.

Pon heeft een mobiliteitsfonds. Daarmee ondersteunen we maatschappelijke projecten door inzet van mobiliteit in de breedste zin van het woord. Zo helpen we met waar we goed in zijn: het realiseren van passend vervoer. Denk daarbij aan ondersteuning van activiteiten van het Nationaal Ouderenfonds, het mede mogelijk maken van vakantiekampen voor kinderen met kanker of fondsenwervende evenementen zoals de Maarten van der Weijden Elfstedenzwemtocht. Het gaat daarbij om incidentele of tijdelijke ondersteuning, zodat we zo veel mogelijk organisaties kunnen helpen Рlandelijk én lokaal.

Jeugd en educatie

Iedereen een gelijke kans.

Pon hecht waarde aan talentontwikkeling. Gelijke kansen en goed onderwijs horen daarbij. Daarom ondersteunen we diverse organisaties die hier een bijdrage aan leveren. Via een jarenlange samenwerking met JINC helpen we kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen met hun stap naar de arbeidsmarkt. Ook ondersteunen we diverse initiatieven die zich richten op het interesseren van kinderen en jongeren voor techniek, zoals Skills Heroes. Op die manier krijgen kinderen de kansen die ze verdienen en houden we de technische sector aantrekkelijk voor talent.

Ambassadeurs

Passie om te presteren.

Wat de ambassadeurs van Pon gemeen hebben? Ze hebben die absolute passie om te presteren, wat hun talent ook is.

Pon bewondert doorzettingsvermogen, discipline en prestaties. Daarom ondersteunen we aanstormend sporttalent en toppers als golfers Joost Luiten en Anne van Dam, rekstokspecialist Epke Zonderland en MTB’er Danny MacAskill.

Sinds 2014 ondersteunt Pon bovendien de internationaal geroemde pianobroers Lucas en Arthur Jussen. Inmiddels rijden ze in hun derde Volkswagen Golf, waarmee ze naar vele concerten gaan in binnen- en buitenland. Lucas en Arthur spelen zowel samen als individueel over de hele wereld. Ze traden al meerdere keren op voor het Koninklijk Huis en waren de hoofdact tijdens het Prinsengrachtconcert 2018 .

Veiligheid

Altijd in een veilige omgeving werken.

We zorgen ervoor dat onze veiligheidsvisie ‘veilig thuis, iedereen, elke dag‚Äô wordt waargemaakt. Elk Pon-bedrijf kent een eigen veiligheidsbeleid en speciale Safety Officers die verantwoordelijk zijn voor veiligheid. Decentrale veiligheidsinspanningen worden geco√∂rdineerd en veiligheidsprocedures en -voorschriften, inclusief gedetailleerde incidentanalyse en veiligheidsbewustmakingsprogramma’s, worden actief uitgedragen.

Pon-medewerkers hebben het recht om op elk moment en voor elk project te stoppen met werken als zich veiligheidsproblemen voordoen. Topmanagement en ook het management van bedrijven zijn actief betrokken, veiligheid staat standaard op alle managementagenda’s. Managers bevorderen veiligheid waar dan ook en geven zelf het voorbeeld.