Inspelen op wereldwijde megatrends

Duurzaamheid, verstedelijking, elektrificatie en digitalisering.

We spelen actief in op megatrends

Groeiende welvaart en bevolkingsgroei betekenen dat we steeds meer een beroep doen op hulpbronnen, zoals energie, water, mineralen en metalen. Schaarste aan natuurlijke hulpbronnen zet druk op en vormt een bedreiging voor onze directe omgeving.

Verstedelijking heeft een belangrijke impact op de wereldeconomie. Voortdurende stedelijke groei betekent dat het aantal mensen en bedrijven die zich in steden vestigen naar verwachting flink zal stijgen in de komende jaren.

De overgang naar emissievrije mobiliteit zal een wereldwijde vereiste worden. Verbrandingsmotoren zullen worden vervangen door elektrische aandrijfsystemen. Emissieloze personenauto’s worden verplicht gesteld en deze trend zal ook zichtbaar zijn in sectoren als transport, zwaar materieel en in de maritieme markt.

De digitale wereld verandert snel. Digitale interacties, transformatie en connectiviteit hebben substantiële impact op consumenten, organisaties en markten.

Dankzij een ongekend breed portfolio aan innovatieve en duurzame producten, diensten en oplossingen zijn we wereldwijd in vele markten actief. Van personenauto’s, bedrijfswagens en fietsen tot grondverzetmachines, scheepsmotoren en elektrotechniek. Hierbij spelen we voortdurend in op megatrends. Onze activiteiten zijn onderverdeeld in vier industrieën: Automotive, Bikes, Equipment & Power Systems en Industrial Mobility.

Automotive

Slimme, veilige, duurzame en efficiënte mobiliteit.

De behoefte aan mobiliteit groeit. Tegelijkertijd trekken wereldwijd steeds meer mensen naar de stad. Dit brengt allerlei leefbaarheids-, mobiliteits- en vervoersproblemen met zich mee. Hoe leefbaar zijn onze steden nog in de toekomst en kunnen we blijven rijden in de auto zoals we die nu kennen?

Bikes

Toonaangevende fietsmerken.

Ruim 100 jaar nadat Pon als startend bedrijf in fietsen handelde, zijn we nu zelf producent en fabrikant van fietsen. Niet alleen in fietsland Nederland, maar wereldwijd. Vooral het aantal e-bikes neemt toe, tegenwoordig is meer dan de helft van alle fietsen die we produceren elektrisch. Al onze merken zijn toonaangevend.

Equipment & Power Systems

Voor graven, bouwen, mijnbouw en aan boord van schepen.

We verzorgen de basis voor de aanleg van (spoor)wegen, waterwegen en funderingen. Als dealer van Caterpillar (Nederland en Noorwegen) en Komptech zijn onze bedrijven binnen Pon Equipment de specialist voor het juiste materiaal: om te graven, te bouwen of in de mijnbouw. Bij Power Systems draait het vooral om motoren voor de scheepvaart (Caterpillar en MaK).
Onze bedrijven van Power Systems leveren daarnaast systemen van topkwaliteit die apparatuur continu van stroom kunnen voorzien. Denk aan generatorsets voor kritieke stroomvoorziening of noodstroominstallaties voor ziekenhuizen en datacenters.

Industrial Mobility

Hightech flow control en technische services.

We bieden elektrische technische services en slimme flow control-oplossingen (kleppen en afsluiters) voor de maritieme markt, de mijnbouw-, nikkel-, olie- en gasindustrie in de USA, Azië en Australië. We leveren ook hightechkleppen, actuators, besturings- en brandbeveiligingssystemen, van nieuwbouw tot refits/renovaties en onderhoud. Tot slot zijn we actief in de markt van ‘heavy mechanical equipment’.

Move Mobility Experience

Alles op het gebied van mobiliteit.

Move is de nieuwe, interactieve mobility experience voor jong en oud in Amsterdam. Een primeur, want bij Move kunnen bezoekers zelf zien, ervaren én beleven hoe steden en bedrijven omgaan met mobiliteit. Move laat mensen ontdekken wat er nu al mogelijk is en wat nog mogelijk kan worden in de toekomst. Bovendien huisvest Move het nieuwe hoofdkantoor van Pon.