Inspelen op wereldwijde megatrends

Duurzaamheid, verstedelijking, elektrificatie en digitalisering.

We spelen actief in op megatrends

Groeiende welvaart en bevolkingsgroei betekenen dat we steeds meer een beroep doen op hulpbronnen, zoals energie, water, mineralen en metalen. Schaarste aan natuurlijke hulpbronnen zet druk op en vormt een bedreiging voor onze directe omgeving.

Verstedelijking heeft een belangrijke impact op de wereldeconomie. Voortdurende stedelijke groei betekent dat het aantal mensen en bedrijven die zich in steden vestigen naar verwachting flink zal stijgen in de komende jaren.

De overgang naar emissievrije mobiliteit zal een wereldwijde vereiste worden. Verbrandingsmotoren zullen worden vervangen door elektrische aandrijfsystemen. Emissieloze personenauto’s worden verplicht gesteld en deze trend zal ook zichtbaar zijn in sectoren als transport, zwaar materieel en in de maritieme markt.

De digitale wereld verandert snel. Digitale interacties, transformatie en connectiviteit hebben substantiële impact op consumenten, organisaties en markten.

Dankzij een ongekend breed portfolio aan innovatieve en duurzame producten, diensten en oplossingen zijn we wereldwijd in vele markten actief. Van personenauto’s, bedrijfswagens en fietsen tot grondverzetmachines, scheepsmotoren en elektrotechniek. Hierbij spelen we voortdurend in op megatrends. Onze activiteiten zijn onderverdeeld in vijf industrieën: Automotive, Bikes, Equipment & Power Systems, Industrial Mobility en Agricultural Products and Services.

Automotive

Slimme, veilige, duurzame en efficiënte mobiliteit.

De behoefte aan mobiliteit groeit. Tegelijkertijd trekken wereldwijd steeds meer mensen naar de stad. Dit brengt allerlei leefbaarheids-, mobiliteits- en vervoersproblemen met zich mee. Hoe leefbaar zijn onze steden nog in de toekomst en kunnen we blijven rijden in de auto zoals we die nu kennen?

Bikes

Toonaangevende fietsmerken.

Ruim 100 jaar nadat Pon als startend bedrijf in fietsen handelde, zijn we nu zelf producent en fabrikant van fietsen. Niet alleen in fietsland Nederland, maar wereldwijd. Vooral het aantal e-bikes neemt toe, tegenwoordig is meer dan de helft van alle fietsen die we produceren elektrisch. Al onze merken zijn toonaangevend.

Equipment & Power Systems

Voor graven, bouwen, mijnbouw en aan boord van schepen.

We verzorgen de basis voor de aanleg van (spoor)wegen, waterwegen en funderingen. Als dealer van Caterpillar (Nederland en Noorwegen) en Komptech zijn onze bedrijven binnen Pon Equipment de specialist voor het juiste materiaal: om te graven, te bouwen of in de mijnbouw. Bij Power Systems draait het vooral om motoren voor de scheepvaart (Caterpillar en MaK). Onze bedrijven van Power Systems leveren daarnaast systemen van topkwaliteit die apparatuur continu van stroom kunnen voorzien. Denk aan generatorsets voor kritieke stroomvoorziening of noodstroominstallaties voor ziekenhuizen en datacenters.

Industrial Mobility

Hightech flow control en technische services.

We bieden elektrische technische services en slimme flow control-oplossingen (kleppen en afsluiters) voor de maritieme markt, de mijnbouw-, nikkel-, olie- en gasindustrie in de USA, Azië en Australië. We leveren ook hightechkleppen, actuators, besturings- en brandbeveiligingssystemen, van nieuwbouw tot refits/renovaties en onderhoud. Tot slot zijn we actief in de markt van ‘heavy mechanical equipment’.

Agricultural Products & Services

Als holdingmaatschappij, bestuurd middels een unieke samenwerking tussen een landbouwcoöperatie en een familiebedrijf, verbindt URUS wereldwijde agrarische top-bedrijven - Alta Genetics, GENEX, Jetstream Genetics, PEAK, SCCL en VAS. Elk van deze organisaties heeft zijn eigen unieke identiteit, producten en diensten, maar allemaal met een focus op dezelfde vooruitstrevende melkveehouders en rundvleesfokkers wereldwijd.

Ponooc

Ponooc is het venture capital fonds van Pon, dat investeert in start-ups en scale-ups. Met een focus op ondernemingen die actief zijn op het gebied van duurzame energie (opwekking, distributie en opslag) en duurzame mobiliteit, willen we actief bijdragen aan het oplossen van mobiliteitsproblemen en oplossingen bieden voor het voorkomen van stedelijke congestie en de opwarming van de aarde bestrijden.

Move Amsterdam

Amsterdam begint bij Move.

Move Amsterdam, direct naast het Olympisch Stadion, is een verzamelplaats voor van alles wat met mobiliteit te maken heeft. In Move Amsterdam vind je onder andere de Mobility Experience: een interactieve en uitdagende tentoonstelling over mobiliteit, gericht op kinderen van 6-14 jaar. Hier kunnen ze zich verwonderen over de uitdagingen en oplossingen van de toekomst en spelenderwijs leren wat mobiliteit betekent. In Move Amsterdam huizen ook het Corporate Center van Pon, Ride Out, restaurant Wils en nog veel meer.