Inspelen op wereldwijde megatrends

Duurzaamheid, purpose, elektrificatie en digitalisering.

We spelen actief in op megatrends

Als prominente speler in de mobiliteit zien we een aantal wereldwijde trends die grote invloed hebben op onze onderneming.

De wereld digitaliseert in hoog tempo. Klanten verwachten online en offline moeiteloos bediend te worden. De fysieke wereld integreert steeds meer met het ‘Internet of Things’. Digitalisering leidt ook tot snellere en betere besluitvorming en efficiëntie.

Daarnaast staat de aanpak van klimaatverandering centraal. Sectoren waarin we actief zijn, zoals transport en landbouw, zijn verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de wereldwijde emissies. We willen een belangrijke rol spelen in de energietransitie, middels elektrificatie van mobiliteit en vergroening van de energievoorziening.

Consumenten neigen steeds meer naar flexibele eigendomsmodellen zoals abonnementen en deelconcepten. Deze trend zien we in alle mobiliteitssectoren terug. Daarnaast neemt de competitie toe voor directe toegang tot de eindklant. Merken zoeken steeds vaker direct contact met consumenten, hoewel traditionele (distributie)kanalen zeer belangrijk blijven.

Merken winnen nog meer aan belang; consumenten kiezen merken die aansluiten bij hun waarden. Als huis van sterke merken is het voor ons cruciaal om hierop in te spelen. We zien ook dat een duidelijke missie of ‘purpose’, gericht op positieve maatschappelijke en ecologische impact, steeds belangrijker wordt. Hiermee kunnen we zowel klanten als medewerkers blijvend aan ons binden.

Automotive

Slimme, veilige, duurzame en efficiënte mobiliteit.

De behoefte aan mobiliteit blijft groeien. Dankzij digitalisering en elektrificatie maakt de automobiel een grote transformatie door.

Bikes

25 toonaangevende fietsmerken.

Pon heeft een lange historie in de fietsbranche. Onze wereldwijd toonaangevende familie van iconische fietsmerken biedt fietsen voor dagelijks gebruik, woon-werkverkeer, transport, vrije tijd, (top)sport en nog veel meer. We zijn actief in de fietslease en fietsabonnementen en brengen dagelijks miljoenen mensen in beweging.

Equipment & Power Systems

Zwaar materieel om te graven en bouwen, scheepsmotoren en energievoorziening.

Als het gaat om grondverzet en infrastructurele projecten, zoals spoorwegen, waterwegen, funderingen zijn we dé specialist. Van Cat®-machines voor zeehavens en graafmachines voor de bouw- en infrasector tot compacte machines voor bijvoorbeeld hoveniers en stratenmakers. We zijn sterk in innovatie en een online klantenbenadering.

Met Komptech hebben we de marktleider op het gebied van afval- en recyclingsmachines in huis. Komptech biedt meer dan 20 verschillende machines voor het verkleinen, zeven, scheiden en composteren van verschillende materiaalsoorten. McCloskey-machines zijn voornamelijk inzetbaar voor breken en zeven.

Met onze volledig elektrische Caterpillar Z-Liner hebben we de aanzet gegeven tot elektrificatie van het grondverzet. Volledig elektrische machines zorgen een verlaging van de CO2- en stikstofuitstoot. De Caterpillar elektrische graafmachines op accu met een capaciteit van 12 en 25 ton waren de eerste in hun vermogensklasse. De zware elektrische NG-Z line is zelfs net zo krachtig als de dieselvariant, zonder verlies van hydraulisch vermogen.

Agricultural Products & Services

Wereldwijde nummer 1.

Ons cluster Agricultural Products & Services, ook wel bekend als URUS, omvat agrarische top-bedrijven als Alta Genetics, GENEX, Genetics Australia, Leachman Cattle, PEAK, SCCL, en VAS. Elk van deze specialistische ondernemingen speelt een belangrijke rol in de verbetering en verduurzaming van de wereldwijde rundveehouderij.

Ponooc

Ponooc is de investeringsmaatschappij van Pon. We investeren in start-ups en scale-ups die actief zijn op het gebied van duurzame energie (opwekking, distributie en opslag) en innovatieve mobiliteit.

Move Amsterdam

Amsterdam begint bij Move.

Bij Move Amsterdam, direct naast het Olympisch Stadion, draait het om Food, Fun en Events. Je vindt er onder meer de Mobility Experience: een interactieve en uitdagende tentoonstelling voor kinderen van 8 tot14 jaar. In Move Amsterdam huizen ook fietswinkel Ride Out, Wils Bakery Cafe, sterrenrestaurant Wils en het Corporate Center van Pon.