Pon Equipment

Specialist in verkoop, verhuur en onderhoud van grondverzetmaterieel.

Totaaloplossingen op het gebied van grondverzet.

Pon Equipment is de specialist in verkoop en onderhoud van Cat-grondverzetmaterieel. Zoals graafmachines, wielladers, bulldozers, walsen en schrankladers. Daarnaast is Pon Equipment Benelux de importeur van Komptech, specialist in waste- en recyclingtechniek. Afval scheiden en op een goede manier verwerken wordt steeds belangrijker. Met steeds strengere richtlijnen rondom het milieu moeten bedrijven op zoek naar het juiste materieel om afval zo goed mogelijk te verwerken. Komptech is marktleider op het gebied van afval- en recyclingmachines en biedt meer dan 20 verschillende machines voor het verkleinen, zeven, scheiden en composteren van verschillende materiaalsoorten. 

Hoogwaardige machines
Niet een standaard graafmachine, maar voorzien van laser- en GPS-technieken (Trimble) voor precisie graafwerk. En gedigitaliseerd, zodat klanten precies weten welk product of welke aanvulling voor bepaalde projecten nodig is. Maar ook door middel van preventief onderhoud, zodat onze klanten altijd kunnen doorwerken.

Inspelen op behoeften
Als dealer van Caterpillar en Komptech produceert Pon zelf geen grondverzetmachines, maar we luisteren wel heel goed naar wat onze klanten nodig hebben. Dan zien we dat onze klanten ook andere behoeften krijgen. Zo heeft Pon in samenwerking met Caterpillar de eerste volledig elektrisch aangedreven graafmachine ontwikkeld: de Cat Z-line¬ģ. Hier is veel vraag naar, bijvoorbeeld in de bouw- en inframarkt in grote steden, maar bijvoorbeeld ook voor dijkverzwaring in natuurgebieden. Overheden schrijven steeds vaker emissievrije projecten voor.