Automotive

Slimme, veilige, duurzame en efficiënte mobiliteit.

Innovatief marktleiderschap

We zijn sterk in (luxe) automerken, bedrijfswagens, trucks en vernieuwende mobiliteitsservices. In een groot aantal markten zijn we marktleider. In Nederland vertegenwoordigen we Volkswagen, Audi, SEAT, Å koda en CUPRA, en de sportieve automerken Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini en Rimac. Daarnaast zijn we actief in het luxesegment in de VS, met verkooppunten van Porsche, Lamborghini, Volkswagen, Audi en Bentley, maar ook Rolls-Royce, Ferrari, Aston Martin, BMW, Jaguar, Land Rover en McLaren. In Nederland vertegenwoordigen we ook MAN (vrachtwagens, bussen) en Volkswagen Bedrijfswagens (lichte bedrijfswagens).

Wist je dat:

  • Ruim 2 miljoen Nederlandse automobilisten elke dag vertrouwen op onze personenauto’s met bijbehorende services?
  • Onze deelautodienst Greenwheels inmiddels in meer dan 170 Nederlandse steden actief is?
  • We inmiddels meer dan 85.000 volledig elektrische auto’s hebben afgeleverd in Nederland?
  • We in Nederland meer dan 75 jaar partner zijn van Volkswagen en 75 jaar van Porsche?

Wholesale & Retail

De sterkste merken, sterk in innovatie.

De modellen van Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT en CUPRA: je ziet ze in elke Nederlandse straat. Pon was de eerste exportpartner van Volkswagen. Wat begon met het importeurschap van Volkswagen in 1947 is uitgegroeid tot een marktaandeel van ruim 20% in de Nederlandse markt voor personenauto’s. Daarmee zijn we de nummer 1-auto-importeur in Nederland. Naast import richten we ons ook op retail. Met de merkdealers binnen Dealer Groep Pon vertalen we onze kennis van de markt naar de behoefte van de klant.

Voor werkend Nederland zijn we een sterke partner. Zo is Volkswagen Bedrijfswagens al tientallen jaren marktleider. De trucks van MAN verzetten zwaar werk in alle belangrijke economische sectoren. En ons ombouwbedrijf Modiforce maakt standaard bedrijfswagens en trucks geschikt voor specialistische taken.

We blijven innoveren om nieuwe klantgroepen te bereiken. Met een bedrijf als Greenwheels bijvoorbeeld, ofwel ‘mobility as a service’. Met CUPRA hebben we een automerk geïntroduceerd dat klanten vrijwel compleet digitaal aan zich weet te binden.

Luxury & Performance

Experts in beleving.

Pon Luxury & Performance Cars vertegenwoordigt en distribueert automerken in het luxe segment.

In Nederland zijn dit Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini en Rimac. De Porsche Centra in Amsterdam, Leusden, Rotterdam, Maastricht en Groningen zijn volledig onderdeel van de Pon Porsche Dealergroep. Daarnaast hebben we ook minderheidsbelangen in Porsche Centrum Eindhoven en Porsche Centrum Twente in Deventer. Naast Porsche zijn er Bentley- en Lamborghini-dealers in Rotterdam, en Leusden, is er een Bugatti-dealer in Rotterdam en bezitten we een minderheidsbelang in Bentley Maastricht.

In de Verenigde Staten hebben we een sterke positie op de luxe automarkten in de staten Texas, Missouri en Californië. De indiGO Auto Group vertegenwoordigt hier Porsche, Bentley, Lamborghini, Volkswagen, Audi, Aston Martin, BMW, Rolls Royce, Jaguar, Land Rover, McLaren, Rimac en Ferrari.

Daarnaast is Pon Luxury & Performance Cars actief in Vietnam. We zijn er importeur en dealer van Audi. Daarnaast zijn we met Pon Phu Thai Mobility Group, een joint venture tussen Pon en Phu Thai, de officiële importeur van Jaguar en Land Rover in deze sterk opkomende markt in Zuidoost Azië.

Mobiliteitsdiensten

Investeren in slimme mobiliteitsoplossingen.

Wij willen bijdragen aan het toekomstbestendig maken van mobiliteit. Bijvoorbeeld door mobiliteit als service aan te bieden met deelauto’s, deelscooters en mobiliteitskaarten. Ook faciliteren we de verduurzaming van woon-werkverkeer en emissievrije stadsdistributie en bouwen we mobiliteitshubs.

We hebben inmiddels een flink aantal start-ups en scale-ups onder onze hoede, maar ook een onderneming als Greenwheels, al ruim 20 jaar marktleider in autodelen.