Automotive

Slimme, veilige, duurzame en efficiënte mobiliteit.

Innovatief marktleiderschap

We zijn sterk in (luxe) automerken, bedrijfswagens en tal van vernieuwende mobiliteitsservices. In een groot aantal markten zijn we marktleider. We vertegenwoordigen de automerken Volkswagen, Audi, SEAT, Å KODA en CUPRA, en luxe automerken als Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini en Rimac in (voornamelijk) Nederland. Daarnaast zijn we actief in het luxesegment in de VS. In Nederland vertegenwoordigen we ook de merken MAN (vrachtwagens, bussen) en Volkswagen Bedrijfswagens (lichte bedrijfswagens).

Wist je dat:

  • Ruim 1,8 miljoen Nederlandse automobilisten elke dag vertrouwen op onze personenauto’s met bijbehorende services?
  • Onze deelautodienst Greenwheels inmiddels in meer dan 150 Nederlandse en 25 Duitse steden actief is?
  • We in het afgelopen jaar meer dan 20.000 elektrische voertuigen in Nederland hebben afgeleverd?
  • We ook in de VS over een sterke positie beschikken met tal van luxe automerken?

Wholesale & Retail

Leidend in duurzaamheid.

De modellen van Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT en CUPRA: je ziet ze in elke Nederlandse straat. Pon was de eerste exportpartner van Volkswagen; wat begon met het importeurschap van Volkswagen in 1947 is uitgegroeid tot een marktaandeel van ruim 20% in de Nederlandse markt voor personenauto’s. Daarmee zijn we de nummer 1-auto-importeur in Nederland. Naast import richten we ons ook op retail. Met de merkdealers binnen Dealer Groep Pon vertalen we onze kennis van de markt naar de behoefte van de klant.

Voor werkend Nederland zijn we een sterke partner. Zo is Volkswagen Bedrijfswagens al tientallen jaren marktleider. De trucks van MAN verzetten zwaar werk in alle belangrijke economische sectoren. En ons ombouwbedrijf Modiforce maakt standaard bedrijfswagens en trucks geschikt voor specialistische taken.

We blijven innoveren om nieuwe klantgroepen te bereiken. Met een bedrijf als Greenwheels bijvoorbeeld, ofwel ‘mobility as a service’. Met CUPRA hebben we een automerk geïntroduceerd dat klanten vrijwel compleet digitaal aan zich weet te binden.

Luxury & Performance

Koploper in luxe automerken.

Pon Luxury & Performance Cars vertegenwoordigt en distribueert automerken in het luxe segment.

In Nederland zijn dit Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini en Rimac. De Porsche Centra in Amsterdam, Leusden, Rotterdam en Groningen zijn volledig onderdeel van de Pon Porsche Dealergroep. Daarnaast hebben we ook minderheidsbelangen in Porsche Centrum Eindhoven, Porsche Centrum Maastricht en Porsche Centrum Twente in Deventer. Naast Porsche zijn er Bentley- en Lamborghini-dealers in Rotterdam, Leusden en Keulen (Duitsland), is er een Bugatti-dealer in Leusden en bezitten we een minderheidsbelang in Bentley Maastricht.

Als het om luxe sportauto’s gaat, geeft Pon vol gas. In 2017 hebben we indiGO Auto Group in de VS overgenomen, waardoor we nu beschikken over een sterke positie op de luxe automarkt in de staten Texas, Missouri en Californië. Hier vertegenwoordigen we de luxe- en premiummerken Porsche, Bentley, Lamborghini, Audi, Aston Martin, BMW, Rolls Royce, Jaguar, Land Rover, McLaren, Rimac en Ferrari. Ook vertegenwoordigen we hier Volkswagen.

Met Pon Phu Thai Mobility Group, een joint venture tussen Pon en Phu Thai, zijn we sinds 2020 de officiële importeur van de merken Jaguar en Land Rover in Vietnam.