Duurzaamheid

Onze producten en organisatie.

Pon kiest voor duurzaamheid

We zijn een familiebedrijf en Corporate Social Responsibility is in ons DNA ingebakken. We reduceren onze CO‚āā uitstoot waar mogelijk, en wat resteert compenseren we. Onze CSR-strategie kent drie pijlers: People, Planet en Progress. Elk van onze vier business clusters geeft op zijn eigen specifieke manier invulling aan deze strategie. 

Duurzaamheid impliceert ook het op de markt brengen van tal van duurzame oplossingen: van elektrische en hybrideauto’s en bedrijfswagens tot e-bikes en elektrische grondverzetmachines. En van tal van energieoplossingen tot methanol of hybrideaandrijving van schepen.

Hybride varen

Duurzaamheid: prominente rol in de maritieme wereld.

Er is nog werk aan de winkel, bijvoorbeeld in de maritieme markt, waar dieselmotoren nog altijd de norm zijn. Aardgas kan een schoner alternatief zijn, en daarom ontwikkelde Pon Power een Dual-Fuelsysteem voor scheepsmotoren. Het Nederlandse binnenvaartschip De Argonon voer als eerste ter wereld voor 80% op aardgas en slechts op 20% diesel. Ook ontwikkelen we samen met fabrikant Caterpillar een scheepsmotor die deels op methanol kan varen. We bedenken ook andere duurzame maritieme oplossingen, bijvoorbeeld door de inzet van hightechbruggen waar alle technologie in √©√©n besturingssysteem is ge√Įntegreerd. Alleen al hierdoor wordt er bijna 20% minder energie verbruikt aan boord van schepen.

Bikes

Verbeter de wereld, begin met een fiets.

Veel Europese en Amerikaanse steden zien in dat de fiets kan helpen congestie en vervuiling te verminderen. Daarnaast is fietsen gezond en leuk, dus een ideaal vervoermiddel voor bijvoorbeeld korte afstanden in stedelijk gebied. De merken Gazelle, Cannondale, FOCUS, Santa Cruz, Urban Arrow, Kalkhoff en Veloretti staan aan de wieg van diverse innovaties op het gebied van e-bikes voor jong en oud, voor in de stad en als ontspanning. Ruim 50% van alle fietsen die we verkopen via fietsdealers is inmiddels elektrisch. Voor Gazelle is dat zelfs 70%.

Zonnepanelen

Van machinekamer naar zonnepanelen.

Om hun CO‚āā-uitstoot te verminderen moeten bedrijven nieuwe manieren vinden om energie op te wekken. Met de introductie van de Cat Solar-zonnepanelen biedt Pon Power ‚Äď als eerste Caterpillar-dealer in Europa ‚Äď ondernemers en overheden een duurzaam alternatief voor het opwekken van stroom.

Dat Pon Power ook op dit gebied voor topkwaliteit gaat, zie je terug aan de opbrengst van de zonnepanelen. Ook onder minder gunstige weersomstandigheden zetten de zonnepanelen van Caterpillar zonlicht om in energie.