Pon

We move you to a better world.

Ruim 16.500 medewerkers in 65 landen

Pon is wereldwijd actief op het gebied van mobiliteitsproducten, -diensten en -oplossingen en biedt ook honderden industriële oplossingen. In 1895 begonnen als kleinschalig familiebedrijf, groot geworden als handelshuis, bekendheid verworven als autohandelaar en inmiddels toonaangevend in tal van markten. Al meer dan 125 jaar zetten we mensen en goederen in beweging.

Tegenwoordig is Pon een wereldwijd opererend bedrijf, actief in vele markten: we zijn de nummer 1-auto-importeur van Nederland met ook een sterke positie in de VS, staan in de wereldwijde top 5 van fietsproducenten en zijn een gevestigde naam in de wereld van maritieme oplossingen, grondverzet, energievoorziening, flow control (kleppen en afsluiters) en industriële services.

In Nederland zijn we een van de belangrijkste spelers op het gebied van mobiliteit. Dagelijks stappen vier miljoen Nederlanders op een fiets van Pon en rijden twee miljoen mensen in een auto die door ons is geïmporteerd. Ook reizen dagelijks 140.000 mensen met een van onze mobiliteitskaarten, hebben meer dan 215.000 mensen een abonnement op een Swapfiets en maken dagelijks 100.000 Nederlandse reizigers gebruik van onze slimme mobiliteitsoplossingen.

We verplaatsen dagelijks miljoenen mensen. Als mobiliteitsexpert en marktleider is Pon daarom een logische gesprekspartner voor klanten en partners om te werken aan de ontwikkeling van duurzame en CO2-neutrale oplossingen voor het transport van mensen en goederen. Van e-bikes tot elektrische graafmachines en van connected car-oplossingen tot mobiliteitskaarten en green shipping.

Als familiebedrijf met een langetermijnvisie investeren we continu in nieuwe, duurzame mobiliteitsoplossingen en technische innovaties. Pon hanteert hierbij een aanpak die teruggaat tot zijn roots: no-nonsense, doordacht, maar toch pragmatisch met als doel ideeën zo snel mogelijk in de praktijk brengen.

We move you to a better world.

125 jaar Pon: van winkel naar wereldspeler

De geschiedenis van Pon.

Eind negentiende eeuw startte Mijndert Pon zijn onderneming. Een kleinschalig familiebedrijf dat zeep, naaimachines en fietsen verkocht. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een wereldwijd opererend concern. Maar of het nu gaat om de Opel-naaimachine of het legendarische Volkswagenbusje: al onze stappen illustreren onze innovatieve ondernemersmentaliteit. 125 jaar later behoren we tot de grootste bedrijven van Nederland.

Onze impact op milieu en maatschappij

Midden in de maatschappij.

Duurzaam ondernemen is een van de pijlers van onze strategie ‘We move you to a better world’. Dit impliceert dat Pon ernaar streeft om de CO2-uitstoot op een zo actief mogelijke manier te verlagen. Duurzaamheid houdt ook in dat we tal van duurzame oplossingen op de markt brengen: van elektrische en hybrideauto’s en bedrijfswagens tot e-bikes en elektrische graafmachines en van tal van energieoplossingen tot elektrische of hybrideaandrijving van schepen. We hebben impact op het leven van tienduizenden mensen en honderden bedrijven. Bovendien staat bij ons de mens altijd centraal. We zijn immers een familiebedrijf.

Duurzaamheid

Onze producten en eigen organisatie verder verduurzamen.

De zorg voor mens, milieu en goed ondernemerschap gaan bij ons hand in hand. Met verschillende duurzame oplossingen geven we hieraan invulling. Innovatieve producten dragen bij aan het verbeteren van onze kwaliteit van leven en het milieu, zoals varen op elektriciteit, de ontwikkeling van e-bikes en zonnepanelen. Maar ook elektrische auto’s of slimme mobiliteitsoplossingen.

Sinds een aantal jaar publiceren we onze Nederlandse CO2-voetprint. Met ingang van 2018 is Pon in Nederland volledig CO2-neutraal. Andere landen volgen op termijn.

Facts and figures

Ontdek de wereld van Pon, de wereld van ons allemaal.

Power

80% van alle binnenvaartschepen in Europa varen met een motor van Caterpillar.

bike

75% van de Nederlandse bevolking heeft een fiets van Pon.

automotive Pon

1 op de 5 auto’s die je in Nederland op de weg ziet rijden, is geïmporteerd door Pon.

US-navy

Alle marineschepen in de VS zijn voorzien van een klep/afsluiter van W&O (een Pon-bedrijf).

bike

1 op de 5 elektrische fietsen die je in Duitsland op de weg ziet, is gemaakt door Pon.