Wholesale & Retail

Leidend in duurzaamheid.

De nummer 1-(bedrijfs)autodistributeur in Nederland.

Automerken
Pon richt zich op de import, marketing, verkoop en aftersales van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA en Å KODA. Al deze merken behoren tot de Volkswagen Groep, waarmee we al 75 jaar samenwerken. Het resultaat is een gevarieerd, complementair aanbod van merken en modellen in alle segmenten van de markt. We bieden lease- en financieringsdiensten via Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS), een joint venture met Volkswagen AG.

Duurzame mobiliteit
De Volkswagen Groep is trendsetter op het gebied van duurzame elektrische mobiliteit en investeert hierin tientallen miljarden in de komende jaren. En wij ontwikkelen en investeren mee. Naar verwachting is in 2025 de helft van alle door ons nieuw geleverde personenauto’s volledig elektrisch.

Maatwerk
Pon vertegenwoordigt de merken Volkswagen Bedrijfswagens en MAN en daar blijft het niet bij. In de bedrijfswagenmarkt niet alleen hoogwaardige producten, maar ook vele lokaal ontwikkelde diensten. Ons doel is altijd een zo efficiënt mogelijke en duurzame bedrijfsvoering van onze klanten. Van bedrijfswagens tot trucks en bussen en van assen tot fleetmanagement en modificatie.

Mobiliteit van de toekomst
Verstedelijking brengt uitdagingen met zich mee, maar ook nieuwe mogelijkheden. Het is zoeken naar de weg van slimme mobiliteit. Met alternatieve vervoersoplossingen zoals deelautoaanbieder Greenwheels blijven we onze branche innoveren. We lopen voorop in digitalisering en de toepassing van big data. Samen met Pon Datalab vernieuwen en verbeteren we bestaande business. Door nieuwe inzichten ontstaan bovendien nieuwe kansen. Een goed voorbeeld is de start-up Lensor, die schade aan auto’s zonder menselijke tussenkomst scant en middels een algoritme de herstelkosten berekent.