Duurzaamheid

Onze producten en organisatie.

Pon kiest voor duurzaamheid

Duurzaam ondernemen is een van de pijlers van onze strategie ‘We move you to a better world’. Dit impliceert dat Pon ernaar streeft om zijn CO2-uitstoot op een zo actief mogelijke manier te verlagen. In Nederland zijn we goed op weg. Maar Pon wil meer en heeft daarom een CO2-neutrale strategie gelanceerd met als doel dat alle eigen activiteiten van Pon zonder CO2-voetprint tot stand worden gebracht. Met ingang van 2018 is Pon in Nederland CO2-neutraal. Andere landen volgen op termijn.

Duurzaamheid impliceert ook het op de markt brengen van tal van duurzame oplossingen: van elektrische en hybrideauto’s en bedrijfswagens tot e-bikes en elektrische graafmachines. En van tal van energieoplossingen tot elektrische of hybrideaandrijving van schepen.

Hybride varen

Duurzaamheid: prominente rol in de maritieme wereld.

Er is nog veel werk aan de winkel, bijvoorbeeld in de maritieme markt, waar dieselmotoren de luchtkwaliteit belasten. Aardgas is een veel schoner alternatief en bovendien betaalbaar. Daarom ontwikkelde Pon Power een Dual-Fuelsysteem voor scheepsmotoren. Het Nederlandse binnenvaartschip De Argonon vaart als eerste ter wereld voor 80% op aardgas en slechts op 20% diesel. En we ontwikkelen ook andere duurzame maritieme oplossingen, bijvoorbeeld door de inzet van hightechbruggen waar alle technologie in één besturingssysteem is geïntegreerd. Alleen al hierdoor wordt er bijna 20% minder energie verbruikt aan boord van schepen.

Bikes

Verbeter de wereld, begin met een elektrische fiets.

Files en parkeerproblemen behoren met de massale inzet van de elektrische fiets tot het verleden. Belangrijker nog: e-bikes zijn vooral een milieuvriendelijk en goedkoop alternatief voor auto’s. En een ideaal vervoermiddel voor relatief korte afstanden in stedelijk gebied. De merken Gazelle, FOCUS, Santa Cruz en Kalkhoff staan aan de wieg van diverse innovaties op het gebied van e-bikes voor jong en oud, voor in de stad en als ontspanning. Meer dan de helft van alle Pon-fietsen is inmiddels elektrisch.

Zonnepanelen

Van machinekamer naar zonnepanelen.

Om te kunnen voldoen aan nieuwe mondiale regels – en dus minder CO2 uitstoten – moeten bedrijven andere en schone manieren vinden om energie op te wekken. Met de introductie van de Cat Solar-zonnepanelen biedt Pon Power – als eerste Caterpillar-dealer in Europa – ondernemers en overheden een duurzaam alternatief voor het opwekken van stroom.

Dat Pon Power ook op dit gebied voor topkwaliteit gaat, zie je terug aan de opbrengst van de zonnepanelen. Ook onder minder gunstige weersomstandigheden zetten de zonnepanelen van Caterpillar zonlicht om in energie.

Momenteel levert Pon Power vooral aan bestaande Caterpillar-klanten, zoals de glastuinbouw en ziekenhuizen. Nieuwe markten worden binnenkort ontsloten.