Automotive

Slimme, veilige, duurzame en efficiënte mobiliteit.

Innovaties en marktleiderschap

We zijn sterk in (luxe)automerken, bedrijfswagens en tal van nieuwe mobiliteitsservices. In een groot aantal markten zijn we zelfs marktleider. We vertegenwoordigen de automerken Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en luxeautomerken als Porsche, Bugatti, Bentley en Lamborghini in Europa en voor luxeauto’s in de USA. We vertegenwoordigen ook de merken van MAN-vrachtwagens, MAN-bussen en lichte bedrijfswagens van Volkswagen. Met Mobility Services & Retail zijn we in Nederland marktleider in tal van nieuwe mobiliteitsservices, zoals MAAS (Mobility as a Service), connected cars, slimme mobiliteitskaarten, deelauto’s en deelfietsen.

Wist je dat:

  • In Nederland ruim 75.000 mensen een deelauto van ons gebruiken?
  • 130.000 Nederlandse ambtenaren een van onze mobiliteitskaarten bezitten?
  • Twee miljoen automobilisten elke dag vertrouwen op onze personenauto’s met bijbehorende services?
  • We met MIND een onafhankelijk platform bieden met slimme mobiliteitsoplossingen voor 100.000 Nederlandse reizigers?
  • We ook in de USA over een sterke positie beschikken met tal van luxeautomerken?

Wholesale & Retail

Leidend in duurzaamheid.

Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT, ze rijden door elke straat. Wat begon met het importeurschap van Volkswagen in 1947 is uitgegroeid tot een marktaandeel van ruim 20% in de Nederlandse markt voor personenauto’s. Daarmee zijn we de nummer 1-auto-importeur in Nederland. In elektrische mobiliteit zijn we koploper.

Transport en mobiliteit zijn onmisbare elementen voor de bedrijfsvoering. Daarom brengt Pon de merken Volkswagen Bedrijfswagens en MAN-trucks en MAN-bussen op de markt en daar blijft het niet bij.

Juist als grootste auto-importeur in Nederland wil Pon een voortrekkersrol blijven spelen als het gaat om wereldwijde mobiliteit. Bedrijven zoals Greenwheels en MiND kenmerken zich door hun focus op bewezen oplossingen en veelbelovende innovaties voor actuele mobiliteitsvraagstukken.

Performance & Luxury

Koploper in luxe automerken.

Performance & Luxury vertegenwoordigt en distribueert Porsche, Bentley, Bugatti en Lamborghini in Nederland. Porsche-dealers zijn er in Amsterdam, Leusden, Rotterdam en Groningen, maar ook (via een minderheidsbelang) in Eindhoven, Maastricht en Enter (Twente). Verder zijn er Bentley- en Lamborghini-dealers in Leusden en Keulen (Duitsland) en bezitten we een minderheidsbelang in Bentley Maastricht.

Als het om luxesportauto’s gaat, geeft Pon vol gas. Met de overname van de indiGO Auto Group in de USA beschikken we nu over een sterke positie op de luxeautomarkt in de staten Texas, Missouri en Californië. We vertegenwoordigen hier luxe- en premiummerken, zoals Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Audi, Aston Martin, BMW, Rolls Royce, Jaguar, Land Rover en McLaren.