Mark Vaartjes

Servicemedewerker.

24/7 pechhulp voor fietsers

Nederland is een fietsland bij uitstek. We trappen niet alleen voor ons plezier op de pedalen, ook voor woon-werkverkeer nemen we steeds vaker de fiets. Maar wat te doen bij pech onderweg? De mobiele monteurs van FietsNED bieden de oplossing.

FietsNED Pon Mark Vaatjes
“Ik help gestrande fietsers onderweg met bijvoorbeeld een lekke band of vastgelopen ketting. Hiermee maak ik mensen weer blij, het is dankbaar werk.”


Sinds een paar maanden rijdt Mark Vaartjes, monteur bij FietsNED, in de nieuwste servicebus: “Het is een volledig ingerichte, mobiele fietswerkplaats”, legt hij uit. “Met het modernste gereedschap, reserveonderdelen, meetapparatuur en zelfs een koffiezetapparaat.” Zo kan hij fietsers die met pech langs de weg staan, snel weer op weg helpen. Want dat is wat FietsNED doet, service verlenen en fietsen, e-bikes, elektrische scooters en rollators repareren. Onderweg én aan huis. “We zijn dé pechhulp voor fietsers, 24 uur per dag, zeven dagen per week.”

FietsNED Pon Mark VaatjesCollega’s op afstand
Naast de goed uitgeruste servicebussen, heeft FietsNED ook uitstekende medewerkers: deskundige fietsenmakers en erkende e-bikespecialisten. “Ik noem ze mijn collega’s op afstand en ze hebben allemaal hart voor het fietsvak”, vertelt Mark. “Omdat we veel op pad zijn, helpen en ondersteunen we elkaar voornamelijk telefonisch of via de app.” Om de professionaliteit te garanderen, biedt Pon de servicemedewerkers diverse aanvullende cursussen, bijvoorbeeld over e-bikes. “De markt voor e-bikes groeit, je ziet ze steeds meer en ook daar moeten we alles van weten. Blijven bijscholen is echt noodzakelijk.”

Mark Vaatjes, Pon, FietsNED, Servicemedewerker, Onderhoud
De servicebus van Mark is een rijdende werkplaats met de nodige reserveonderdelen, meetapparatuur en goed gereedschap.


Van twijfel naar een dikke pluim
Geen werkdag van Mark is hetzelfde: “Je komt echt overal, de ene keer ben je bij een directeur met drie dure auto’s voor de deur die eigenlijk toch liever wilde fietsen naar zijn werk, de andere keer help je een forens ergens langs de kant van een fietspad.” En steeds krijgt Mark veel waardering voor zijn werk.

“Ik ben de oplossing voor die lekke band of vastgelopen ketting. Mensen zijn ook echt dankbaar als hun fiets eenmaal gerepareerd is. Een keer was er een klant die twijfelde of ik hem wel kon helpen. Hij had een kapotte velomobiel, een soort overdekte fiets met vier wielen en een schaal eromheen, een heel speciaal ding. Maar een halfuur later was hij alweer op weg naar huis. Daar was de klant zo van onder de indruk dat hij er in zijn blog over schreef: FietsNED en ik kregen een dikke pluim!”

FietsNed, Pon, Mark Vaatjes
“Een nette bus werkt niet alleen fijn, het maakt ook een goede indruk.”Toekomst
De ambitie van FietsNED is om binnen korte tijd te groeien van dertig naar vijftig eigen bussen, zoals die van Mark, en vijftig pechhulpondersteuners.
“Dat is behoorlijk veel, maar men kan nu niet meer aan FietsNED voorbij. Werden we in het begin nog als een kleine speler gezien, nu – zeker na de overname door Pon twee jaar geleden – zijn we een serieuze partij in de markt. Er gaan deuren open die voorheen gesloten bleven en we zijn een stuk strijdlustiger geworden.”

FietsNed, Pon, Mark Vaatjes, Servicemedewerker
“Elke dag ben ik op pad, naar mensen met pech onderweg, maar ook aan huis verzorg ik onderhoud en reparaties.”