Leteysha Randall

Magazijnopzichter.

We leveren aan allerlei soorten klanten

Een kraantje voor thuis? Een enorme pijp van 200 kilo voor een olieplatform? Beide zijn te vinden in het magazijn van Prochem in Brisbane, naast duizenden andere producten. De goedgehumeurde Leteysha staat daar samen met haar collega Robert klaar om de bestelling klaar te zetten. “Het is altijd leuk om van klanten te horen waar ze onze producten voor gaan gebruiken.”

Prochem Leteyscha Pon, magazijn, magazijnopzichter
“Bij mijn inventarisinspectie moet ik ervoor zorgen dat de juiste aantallen beschikbaar zijn. De objecten dienen met de juiste informatie bestempeld te zijn en alle afmetingen dienen te kloppen.”


Wie in Australië een roestvrijstalen pijpleidingsproduct nodig heeft, komt al snel terecht bij de marktleider: Prochem. Het bedrijf is al ruim zestig jaar op het continent actief en bedient inmiddels ook de Aziatische markt.

Prochem, Pon, Australie


Vorkheftruckdiploma
Het magazijn in Brisbane is een van de schakels in het uitgebreide distributienetwerk van Prochem. En dit is ook de locatie waar Leteysha vijf jaar geleden kwam solliciteren. Ze kon destijds al wel een vorkheftruckdiploma tonen, maar veel rijervaring had ze nog niet. Dat veranderde snel. Sindsdien legde ze op de vorkheftruck al vele kilometers in het magazijn af.

Prochem, Pon, Australie
“Hier pick ik orders om naar klanten te verzenden. De ronde metalen dingen vooraan zijn flenzen, die zijn ontworpen om delen van buizen of buizen met elkaar te verbinden.”


Babbeltje met de klant
Daarnaast doet ze veel te voet. Veel producten zijn licht genoeg om met de hand te dragen. “Naast klanten uit de voedingsindustrie, de maritieme industrie en de olie- en gasindustrie weten ook klusjesmannen en particuliere klanten ons te vinden. Hier in Australië houden we van gezelligheid.

Soms heeft de klant haast, maar meestal is er wel tijd voor een babbeltje. Zo leer ik de klanten een beetje kennen.”

Prochem, Pon, Australie
“Hier pak ik bestellingen in voor verzending.”


Funny Hat Day
Met Robert en de collega’s van het kantoor heeft Leteysha een goede klik. “Als het even kan, zijn we grappen aan het maken en aan het lachen. En je had ons afgelopen najaar moeten zien tijdens Funny Hat Day*”, zegt ze lachend. “Alle collega’s deden mee. Dus ja, de kernwaarde ‘Make it fun’ gaat zeker op hier.”

Prochem, Pon, Australie
“Dat ben ik met een flens, een platte ring. We dragen felgele shirts in het magazijn voor extra zichtbaarheid.”


Passen en meten
Minder vrolijk wordt ze van de beperkte ruimte in het magazijn. “Prochem groeit, dus we hebben echt een groter magazijn nodig. Daarbij kampen we hier ook met praktische problemen. Zo hebben we pijpen van zes meter lang, terwijl de toegang tot het magazijn maar vier meter breed is. Met wat passen en meten lukt het altijd wel, maar het blijft lastig. Ik ben blij dat we volgend jaar naar een andere locatie verhuizen. Waar we naartoe gaan, is nog niet bekend. Maar het is al wel duidelijk dat we straks een veel groter en mooier magazijn krijgen.”

Prochem, Pon, Australie
“We genieten van een BBQ-lunch van de baas. Onze beste BBQ-man is Garry, hij grilt de lekkerste worst van de stad.”