Nieuws

Blijf op de hoogte.

Het laatste nieuws over Pon

Op deze pagina lees je het laatste nieuws en de mooiste highlights over onze organisatie en onze merken. Blijf op de hoogte over de laatste ontwikkelingen binnen Automotive, Bikes, Equipment & Power Systems en Industrial Mobility.

Gazelle bouwt uniek Experience Center naast fabriek

Koninklijke Gazelle realiseert een uniek Experience Center aangrenzend aan haar fabriek in Dieren. In het Experience Center kunnen mensen alle fietsen en e-bikes van Gazelle uitgebreid testen op een deels overdekte lange testbaan. Via een loopbrug die in de fabriekshal wordt opgehangen kunnen mensen het hele productieproces van de fietsen van Gazelle volgen en dus ook bewonderen hoe de fietsen precies worden gemaakt.

De mobiliteitsoplossing van vandaag en morgen: duurzaam reizen met Hely

Mensen veilig, duurzaam en zo veel mogelijk individueel laten reizen, is in de nieuwe 1,5 meter economie een zeer actueel thema. Die behoefte sluit nauw aan bij de groeiende vraag naar deelvervoer: wel het gebruik, maar niet het bezit van een eigen auto, scooter of fiets. Als grootste mobiliteitsaanbieder en grootste deelvervoerder van Nederland, bundelen Pon en NS in Hely hun kennis over auto- en fietsgebruik en de OV-reiziger en geven invulling aan de mobiliteit van de toekomst.

Pon.Bike neemt elektrisch transportfietsenmerk Urban Arrow over

Pon.Bike neemt het Nederlandse elektrische transportfietsenmerk Urban Arrow over. Urban Arrow is actief in 20 landen en daarmee een van de snelst groeiende producenten van elektrische bakfietsen ter wereld.

Pon en NS maken snelheid met elektrische deelauto’s, -scooters en -fietsen

Pon en NS gaan onder de naam Hely samenwerken om duurzaam vervoer - zoals elektrische deelauto’s, scooters en bakfietsen - sneller en op meer locaties beschikbaar te maken. Deelvervoer is vaak een goede combinatie met de trein en voorziet in een groeiende behoefte in drukker wordende steden, met steeds minder ruimte om te parkeren. Met Hely willen de bedrijven de mobiliteit in steden op een duurzame manier bevorderen en reizigers meer keuze geven.

Pon opent Move Mobility Experience

Hoe bewegen wij ons in de toekomst door de stad? Wat is een slim fietspad? Hoe gaan we om met deelvervoer? En kunnen auto’s in de toekomst vliegen? Move Mobility Experience opent in de herfstvakantie, vanaf 22 oktober, haar deuren aan het Stadionplein in Amsterdam en daagt bezoekers van alle leeftijden uit over dit soort vragen na te denken. De eerste mobiliteitsexperience van Nederland biedt een interactieve reis door de geschiedenis en de toekomst van mobiliteit.

Heel werkend Nederland op de fiets met LEASE A BIKE

Per 1 januari 2020 komt er voor de zakelijke fiets een bijtelling voor privégebruik, net als bij leaseauto’s. LEASE A BIKE, onderdeel van Pon.Bike, haakt als eerste grote speler in op de nieuwe regeling. LEASE A BIKE is al sinds 2015 actief in Duitsland en maakt fietslease nu ook in Nederland eenvoudig, bereikbaar en voordelig. Gewoon via de dealer, waar dan ook in Nederland. Er is al een groot aantal aanvragen vanuit de Nederlandse markt binnengekomen.

Wereldpremière op de IAA: het ‘Nieuwe Volkswagen’

Volkswagen presenteerde tijdens het IAA in Frankfurt de ID.3, maar daarnaast ook zijn nieuwe merklogo en corporate identity (CI). Daarmee wordt een start gemaakt met het ‘Nieuwe Volkswagen’.

Next Urban Mobility

De fiets is een succesvolle, duurzame en gezonde schakel in de reis van deur tot deur. Met een e-bike kunnen grotere afstanden makkelijker en sneller worden afgelegd dan met een gewone fiets.

Team Sunweb

Pon is met Cervélo hoofdsponsor van Team Sunweb Vanaf 2019 werken Pon en Cervélo samen met Team Sunweb, een van de top wielerploegen die in de World Tour strijdt om de grote titels als de Tour de France, de Giro d’Italia, de Vuelta en de eendaagse klassiekers. De formatie van toprenners, waaronder Tom Dumoulin, Michael…