Heel werkend Nederland op de fiets met LEASE A BIKE

Per 1 januari 2020 komt er voor de zakelijke fiets een bijtelling voor privégebruik, net als bij leaseauto’s.

LEASE A BIKE, onderdeel van Pon.Bike, haakt als eerste grote speler in op de nieuwe regeling. LEASE A BIKE is al sinds 2015 actief in Duitsland en maakt fietslease nu ook in Nederland eenvoudig, bereikbaar en voordelig. Gewoon via de dealer, waar dan ook in Nederland. Er is al een groot aantal aanvragen vanuit de Nederlandse markt binnengekomen.

Zeven procent bijtelling
Met de nieuwe fiscale regeling wordt een ‘fiets van de zaak’ weer een aantrekkelijke en voordelige optie, zowel voor werkgever als werknemer, net als het Fietsplan in de jaren negentig. Als de werkgever een fiets ter beschikking stelt, betaalt de werknemer zeven procent bijtelling en kan de fiets zowel zakelijk als privé worden gebruikt zonder ingewikkelde administratie. Binnen het LEASE A BIKE concept kan de leaseprijs 1) volledig voor rekening komen van de werkgever, 2) de werkgever een maandelijkse bijdrage doen of 3) alleen gefaciliteerd worden door de werkgever door de leaseprijs verrekenen met het brutoloon van de werknemer. In de praktijk kan de werknemer al vanaf een paar euro per maand op zijn droomfiets rondrijden. De missie van LEASE A BIKE is dan ook om heel werkend Nederland op de fiets te krijgen.

Geolied fietsplan met vele voordelen 
Elke fietsdealer in Nederland kan zich aansluiten bij LEASE A BIKE. Daardoor heeft de medewerker keuze uit alle type fietsen, van alle merken. Hoe het werkt? LEASE A BIKE regelt het gehele leaseproces van A tot Z. De werkgever kan werknemers met één klik op de knop toestemming geven voor het leasen van een fiets. De leasefiets biedt werkgevers een groot aantal pluspunten. Zo is het ter beschikking stellen van een fiets of e-bike van de zaak een gebaar van goed werkgeverschap en daarmee een mooi instrument om werknemers aan een bedrijf te binden. En omdat fietsen werknemers fitter en energieker maakt, daalt het ziekteverzuim. Een leasefiets draagt ook bij aan het halen van milieudoelstellingen en bedrijfsambities. Hoe meer mensen op de fiets of e-bike naar het werk komen, des te minder parkeerdruk en brandstofkosten.

Voor Pon medewerkers is LEASE A BIKE ook beschikbaar in 2020. Wil je graag meer weten over de nieuwe regeling of LEASE A BIKE, ga dan naar de website.