Team Jumbo-Visma bundelt krachten met Cervélo, ŠKODA en Swapfiets

Team Jumbo-Visma

Sinds 1 januari 2021 wordt de beste wieler- en schaatsploeg ter wereld Team Jumbo-Visma gesponsord door Cervélo, ŠKODA en Swapfiets. De komende jaren levert deze unieke combinatie van merken en hun producten een bijdrage aan het gehele team. Samen wordt er gestreden voor vele overwinningen, zoals de gele trui in Parijs bij de Tour de France en medailles op de EK’s, WK’s en de Olympische Spelen.

Veelzijdig team
Team Jumbo-Visma is een Nederlands professioneel topsportteam dat 365 dagen per jaar zichtbaar is en op het hoogste niveau presteert. Met het samenvoegen van een professionele wieler- en schaatsploeg is het fundament gelegd voor een nieuw organisatiemodel in de Nederlandse topsport. Een model dat draait om innoveren, kennis delen, talentontwikkeling en krachten bundelen. Er zijn naast mannen- en vrouwenteams ook talententeams.

Cervélo
Cervélo levert het belangrijkste gereedschap voor een wielrenner: het frame waar tegenwoordig ook het stuur, de stuurpen en de zadelpen onderdeel van zijn. Om de renner zo snel mogelijk te laten rijden – door de perfecte houding op de fiets – stelt Cervélo de complete fiets samen, daarbij gebruikmakend van hun kennis van aerodynamica. Cervélo is altijd op zoek naar innovaties en gebruikt daarbij altijd de allerlaatste inzichten en technologieën. Ook Team Jumbo-Visma wijkt af van de gebaande paden om hun doelen te bereiken en ontwikkelt eigen methodes om steeds weer beter te worden. Dit maakt dat Team Jumbo-Visma en Cervélo perfect bij elkaar passen: de twee partijen die het professionele wielrennen hebben veranderd en elkaar uitdagen tot nog grotere prestaties.

ŠKODA
ŠKODA levert het complete wagenpark van tientallen auto’s voor zowel de schaatsploeg als het wielerteam inclusief de ploegleiders, het teammanagement en de verzorgers. Daarnaast voorziet Pon Team Jumbo-Visma van ruime transport- en personenbussen van zustermerk Volkswagen. Het wagenpark wordt ingezet voor onder andere het volgen en ondersteunen van toprenners in de klassiekers, grote rondes en andere bekende wielerwedstrijden. Maar ook voor de verplaatsingen van en naar de (inter)nationale schaatsbanen. Richard Plugge, directeur Team Jumbo-Visma: “De band tussen ŠKODA en de wielerwereld is heel sterk en ŠKODA voorziet ons van een betrouwbaar wagenpark. We zijn er dan ook erg trots op dat ŠKODA vanaf 2021 onderdeel uitmaakt van onze partnergroep.”

Swapfiets
Als onderdeel van het partnership ondersteunt Swapfiets de Team Jumbo-Visma Academy bij hun breedtesport activiteiten met professionele racefietsen, waarmee jongeren hun carrière in de wielersport kunnen starten. Bovendien kunnen atleten van Team Jumbo-Visma en alle medewerkers privé altijd rekenen op de bekende Swapfiets-fietsen met de blauwe band. Richard Plugge zegt: “Swapfiets en Team Jumbo-Visma zijn allebei van mening dat hoe meer mensen fietsen, hoe beter het is voor de gezondheid van iedereen en de steden waarin we leven. Samen zullen we mensen helpen om meer te fietsen, zowel in de sport als in het dagelijks leven.”

Voor meer informatie over de samenwerking kan er contact worden opgenomen via communications@pon.com.