Next Urban Mobility

Voor alles een oplossing.

Next Urban Mobility en NS starten pilot met zakelijke e-bike

Op station Amsterdam-Zuid zijn Next Urban Mobility en NS een pilot gestart met zakelijke e-bikes van Gazelle. Aan de pilot nemen onder meer de bedrijven Vastgoedadviseur Colliers en NewCraft deel; hun medewerkers kunnen de e-bike reserveren en gebruiken. NS en Next Urban Mobility onderzoeken met de pilot of het zakelijk gebruik van de fiets van en naar het station verder gestimuleerd kan worden.

De fiets is een succesvolle, duurzame en gezonde schakel in de reis van deur tot deur. Met een e-bike kunnen grotere afstanden makkelijker en sneller worden afgelegd dan met een gewone fiets.

Bij de pilot kunnen werknemers van de deelnemende bedrijven de e-bike gebruiken voor het laatste deel van hun reis of om naar zakelijke afspraken te fietsen. Daartoe staan er 35 e-bikes van Gazelle in de fietsenstalling aan de Strawinskylaan op station Amsterdam-Zuid. De e-bikes zijn te reserveren en gebruiken via de mobiele app HUUB van Next.

De pilot loopt tot het eind van dit jaar. Er is nog ruimte voor andere bedrijven om zich aan te sluiten. Als de resultaten positief zijn, gaan de betrokken partijen de mogelijkheden om zakelijke e-bikes op stationslocaties structureel aan te bieden verder onderzoeken.

Lees meer op de site van NS.